יחסים חוץ לנישואין

שאלה:

האם אפשר לבוא על גרושה או אלמנה או זונה אם האשה מסרבת בכל תוקף לקיים יחסה אישות.

תשובה:

הגם שאשה שאינה רוצה לקיים יחסי אישות נחשבת ל"מורדת", אין זה מתיר לבעל לקיים יחסים עם מי שאינה נשואה לו, ולכן אסור לקיים יחסים עם גרושה או אלמנה וכל שכן שלא עם זונה. דין המורדת הוא רק לגבי חיוב מזונות שמורידים לה מכתובתה, ושבמקרים מסוימים יתכן לכפות עליה קבלת גט, או להתיר לבעל לישא אשה על אשתו.

בנוסף לכך, אם כתבת לה כתובה הנהוגה בין הספרדים, יתכן ויתווסף על כך איסור לעבור על שבועה חמורה הכתובה בכתובה.

מקורות:

שו"ע אבן העזר סי' כו, בזונה יש בזה איסור תורה לכל הדיעות, וגרושה ואלמנה אם אינה מיוחדת יש בזה גם איסור תורה לכל הדיעות, במיוחדת נחלקו אם יש בזה איסור מן התורה או מדרבנן, ולמעשה אסור לגמרי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני עובד במשרד שמחובר לאינטרנט ונכשלתי בכך שנכנסתי לאתרים
    לא צנועים .אני מתבייש בעצמי וגם רוצה לעזוב את המשרד .
    מה אני צריך לעשות איזה תשובה אני יכול לעשות .בכך שיתכפר לי
    אני חייב להיות מחובר אילו ולא יכול להתנתק מהאינטרנט.
    ואני נכשל שוב ושוב מה אני יכול לעשות .בבקשה תעזרו ותיעצו מה לעשות .