מצות תוכחה

שאלה:

שלום לרבנים איך מותר להוכיח אדם ולהגיד לו להפסיק לעשות עבירות כאלה וכאלה הרי הוא מקטרג עליו ואסור לקטרג? תודה

תשובה:

חז"ל אמרו איזה הוא חסיד שוטה, זה הרואה אשה טובעת בנהר ואינו מציל אותה כיון שהוא שומר על צניעותו… בעצם בטענתך אתה נוהג אותו דבר, אתה מציע לתת לו להמשיך לחטוא בלי לנסות למנוע אותו מכך, ולתת לו להפסיד את כל תכלית חייו ואת חיי הנצח בעולם הבא, כדי שלא לקטרג עליו, כאילו בורא עולם לא ישים לב גם בלעדינו… ראשית כשרואים אדם טובע מצילים אותו ויהי מה!