בדקה ביום הראשון בצאת הכוכבים

שאלה:

שלום וברכה אשה עשתה הפסק בטהרה בשישי בערב ולמחרת בשבת נזכרה בדיוק בצאת הכוכבים לבדוק ולהתחיל את היום הראשון לספירה האם הבדיקה בצאת הכוכבים של שבת בערב עלתה לה ויכולה להמשיך לספור?

תשובה:

שלום וברכה

לא, בדיקת לילה לא מועילה, ובכלל זה כבר היום הבא… אם בדקה בבוקר יום השבת זה בסדר, לכתחילה אמנם בודקים פעמיים ביום, אבל בדיעבד גם אם בדקה ביום הראשון פעם אחת זה מועיל, אבל אם לא, הרי שהשבעה נקיים נדחים ביום אחד, ומה שבדקה היום בבוקר זו הבדיקה הראשונה של שבעה נקיים וטובלת במוצאי שבת הבאה.

בהצלחה