מקווה ביתי – האם מותר? כדאי?

שאלה:

האם שייך לבנות מקווה בבית? מה דעת הרבנים על כך? http://www.mikveh-malchut.co.il/%d7%90%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%a8%d7%99-%d7%94%d7%9c%d7%9b%d7%94/ הם התמודדו (לכאורא – ע"פ עדותם) עם כל הבעיות ההלכתיות שעלולות לצוץ בשלב הבניה. אך מה בקשר לתחזוקה? מי יבדוק את המקווה כל חודש? וכן מה בקשר לבלנית? מי תוודא שהחפיפה והטבילה נעשו כהלכתם ללא "פיספוסים"?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שאותם רבנים שהתירו אם התירו לבנות כזו מקווה אמרו זאת לגבי מקווה לגברים, שבלאו הכי הטבילה אינה חיוב אלא לטהרה בעלמא, אך לא לנשים, שם ודאי צריך בדיקה ותחזוקה מתמדת, אין לי כל ספק בענין, אבל אתה יכול לפנות לאותם רבנים ולשאול אותם.