מתנה זו לא צדקה

שאלה:

לרבנים החשובים שלום וברכה, לא מזמן קיבלתי על עצמי סכום מסוים לצדקה. כמה ימים לאחר מכן כשעליתי לאוטובוס עלה איתי יהודי מבוגר ששכח להביא איתו כסף/רב קו. אז שילמתי עליו ואמרתי לו שהוא לא צריך להחזיר. שאלתי: האם אפשר להחשיב את הסכום הזה כחלק ממה שקיבלתי על עצמי אפילו שבשעת מעשה באוטובוס לא חשבתי על זה כחלק מהסכום אלא סתם לעזור ליהודי. תודה מראש!!

תשובה:

אני מניח שהוא לא היה עני בדוקא, אם כן זו לא היתה צדקה אלא סתם מתנה פעולה של חסד, ואין להוריד את זה מהסכום שהתחייבת.

שיהיה תמיד רק שפע!