הנחת רגליים או הישענות על מיטת אשתו בנידותה

שאלה:

האם מותר להניח קצות הרגליים על מיטת אשתו בנידותה כשיושב על מיטתו שלו או על כסא בזמן שאשתו יושבת על מיטתה, ומה הדין כשאינה יושבת על מיטתה. כמובן שמדובר לא בזמן שהם ישנים.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אין בכך איסור, האיסור נאמר על ישיבה או שכיבה, אלא שבאופן כללי יש להזהר מכל הנהגה של קירבה יתירה העלולה לגרום להרגל דבר, ובענין זה התחום מאוד אפור ותלוי בסיטואציה.

ערב טוב.