ייחוד

שאלה:

כתוב במשנה בקידושין פ: "לא יתייחד אדם עם שתי נשים, אבל אשה אחת מתייחדת עם שני אנשים"… מדוע יש את החילוק בין איש לאשה בדבר הזה? דברי רש"י אינם ברורים לי, מדוע החשש אצל האשה שהיא עלולה להתפתות ואינה בושה מחברתה גדול יותר מאצל גברים? ואדרבה אנחנו רואים שבימינו דווקא לגברים אין בושה ואילו הנשים מקפידות יותר.

תשובה:

מבואר שם בגמרא שנשים דעתן קלה ויותר נוחות להתפתות, אני אינני יודע להגיד סברות מדעתי. מה שחשוב זה רק לזכור שלהלכה מדובר בשני בני אדם כשרים אחרת אסור גם באופן הנ"ל, וראה עוד שו"ע סי' כב סעי' ה ובנושאי כליו שם כל הפרטים בענין זה והחילוקים בין אשכנזים לספרדים.