ספר בהלכות נדה

שאלה:

אני אשכנזי. האם מותר לי לפסוק בהלכות נדה כרב עובדיה? והאם תוכלו להפנות אותי לספרי הלכה לאשכנזים בהלכות נדה (אני לא מחפש ספרים של "ראוי להחמיר" אלא ספרים הלכתיים עם מקורות שאומרים לך בבירור מה עיקר הדין ומה חומרא לבעלי נפש)

תשובה:

אין מקום לפסוק כמו הגר"ע יוסף, כיון שבנושאים רבים הוא פוסק על פי הכרעת פוסקים ספרדים שגדולי אשכנז חלקו עליהם. אם אתה מחפש את הספר המקובל ביותר שלפי דעתי גם אין בו חומרות אלא ממש מה שהתקבל על פי שורת הדין, אזי בכל הלכות נדה תנהג כמו הספר שיעורי שבט הלוי [יש גם קיצור הלכות בסוף]. הנושא היחיד שהוא מחמיר בו זה נושא ההרחקות בימי הפרישה, בזה אם תרצה תוכל להשתמש בספר חוט שני של הגר"נ קרליץ, שהוא מיקל הרבה יותר.

ערב טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. א בדקתי אך מנוסח התשובה נראה לכאורה שר"נ קרליץ מחמיר בהלכות ומקיל בהרחקות והרב וואזנר הפוך
    ולכן ההמלצה היתה לקחת את הקולות של שניהם.

    הכיצד זה יתכן?

  2. לא דקדקת בדברי היטב! הגר"נ קרליץ אינו מחמיר יותר בשאר ההלכות, אלא שהוראות הגר"ש וואזנר נפוצות יותר ומקובלות וגם מסודרות וקלות יותר. בשאר ההלכות לא נקט לחומרא אלא כפי המנהג, בדיני הרחקות היתה לו סברא מיוחדת שבזמנינו הדור פרוץ ויש להחמיר יותר, סברא זו כנראה לא היה מקובלת על הגר"נ קרליץ שמדבריו נראה שדקדק גם בדיני ההרחקות על שורת הדין ולא יותר.