אמירת עליהם השלום – בתפילת החזרה

שאלה:

בסד שלום,בעמידה אומרים על הצדיקים ועל החסידים והשאלה היא שרוב הציבור בחזרה אומרים עליהם השלום.והיום רב אמר בביהכ שאסור לעשות את זה כלומר אסור לומר עליהם השלום…האם זה נכון?

תשובה:

יש כאן פשוט טעות קטנה, צדיקים וחסידים יש גם שחיים איתנו… למה עליהם השלום?!… כשאומרים בתחילת החזרה אלוקי אברהם אלוקי יצחק ואלוקי יעקב נהגו רבים כמו בני העדה המרוקאית לומר עליהם השלום, ושם זה אכן מתאים… אגב אין במנהג זה שום מצוה ושום חיוב ומי שאינו רוצה לא חייב לעשות זאת.

שיתקבלו התפילות.