כלה שלא ראתה דם בתולים בפעם הראשונה

שאלה:

רציתי לשאול אם חתן וכלה לא רואים דם בפעם הראשונה האם הם מותרים או אסורים? תודה ותזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

במידה והיתה זו ביאה גמורה – בכל האיבר, בפעם הזו הם כמובן אסורים, כי חוששים שמא שכבת זרע כיסתה את טיפת הדם ואינו נראה, אבל בפעם הבאה כבר אינם חוששים, אבל אם לא היתה זו ביאה גמורה אלא רק במקצת איבר, חוששים גם בפעם הבאה, שמא בפעם זו לא נקרעו הבתולים. לגבי אותה פעם ראשונה במקרה של מקצת ביאה ולא הרגישה כאב, יש שהקלו, אבל כיון שמאוד מצוי בזה המכשול יש להחמיר למעשה.

מזל טוב!

מקורות:

ראה רמ”א סי’ קצג וסדרי טהרה שם, ושבט הלוי ח”ה סי’ קכה. אמנם ראה בסדרי טהרה וערוך השלחן שם שדנו לחלק לענין זה בין העראה למקצת ביאה, והחילוק ביניהם מאוד דק, לכן זה קרוב למכשול, ולא הייתי ממליץ.