האם מותר להיכנס למינוס בבנק

שאלה:

לכבוד הרב הנכבד שלום רב שאלה: האם מותר להיות במינוס גדול בבנק? תודה וגמר חתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה,

בכל הבנקים בארץ ישראל יש היתר עסקה, ולכן מותר ללוות מהם בריבית. אמנם צריך שמטרת ההלוואה תהיה לעסק. אך כאשר מטרת ההלוואה לצורך מחיה או בזבוזים, לא מועיל ההיתר עסקה. יש מהגדולים שסוברים שאם יש עסק ללווה, מותר לקחת הלוואה גם שלא לצורך העסק עצמו, וסברתם, שמאחר ויש לו עסק, ובמקום לפרק את עסק לצורך מחיתו, לוקח הלוואה לצורך מחייתו, ובכך ממשיך להשקיע בעסק. אך רווק שאין לו עסק כלל – אין לו דירה או קופות גמל, או פק"מ, אסור לו לקחת הלוואה בריבית מהבנק. וכמו כן אם לוקח הלוואה שגבוהה מהעסקים שיש לו – אסור.

חשוב לציין שמלבד באיסור, אין לו לאדם להכניס את עצמו לחובות. זו לא דרך חיים נאותה.

בהצלחה.