אמא שלי החזירה לי יותר מהתשלום ששילמתי למונית

שאלה:

שלום, אם שילמתי על המונית 144 שקל ואחר כך אמא שלי הביאה לי 150 על המונית זה ריבית? אמרתי לה שילמתי 144 החזרת לי יותר אמרה לי לא צריך

תשובה:

שלום וברכה,

הורים שמוספית מעט, היות ודרכם להוסיף ולתת לבניהם, ואין המתנה בגלל ההלוואה – אין בזה איסור ריבית.

בהצלחה וגח"ט.

נימוקים:

כלל בריבית – כל אגר נטר – אסור. פירוש שמשלם שכר עבור המתנה המעות, שהיו המעות בטלות בידו, נחשב לריבית ואסור.

אך אם היה הלווה נותן את ההנאה בלאו הכי אין בזה איסור ריבית (ויש מקרים שיש בזה מחזי כריבית) והמדד בזה, אם לפני ששילמת למונית הייתה מבקש מאמא שלך 144 ש"ח היא הייתה מביאה לך 150 ש"ח, הרי לנו ראיה שהתוספת לא בגלל ההלוואה, אלא שכך דרכם של הורים להוסיף מעבר לתשלום. ולכן אין איסור בקבלת התוספת התשלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כתבתי שהכלל אם מראש לפני הנסיעה במונית היית אומר שעלות המונית הייתה 144 והיא הייתה נותנת 150 – מותר. למרות שללא ההוצאות המונית לא הייתה נותנת כלל, אבל עכשיו שנותנת אין זה מחמת ההלוואה.