פוריות

שאלה:

שלום הרב אשתי עכשיו נידה ובעוד כמה ימים תטבול (לוקחת כדורים על מנת להיכנס להריון) בימים האחרונים פעמיים בהפרש של מספר ימים קמתי אחרי שינה עמוקה שבה חלמתי שקיימתי יחסים עם אשתי וכשקמתי גיליתי שלא יצא לי זרע בכלל (בהתחשב בכך שבעבר כשקרה לי כך היה יוצא לי זרע ממש) ואני ממש לחוץ כי אולי עוד מעט בליל טבילה בעצם לא יצא לי זרע ויתכן שאשתי סתם לוקחת כדורים בזמן שהבעיה אצלי (אגב יש לי כבר 2 ילדים, אך הרופא שמטפל באשתי אמר לי שיתכנו שינויים פתאום באמצע החיים). השאלה היא האם מותר לי לבדוק לבד את מצבי ולנסות להוציא זרע על מנת לדעת אם יוצא לי ? או שאני צריך ללכת למחלקה של פוריות הגבר ? תודה רבה רבה

תשובה:

חלילה וחס אלו שטויות והבלים ממש ממש!!! וכי בגלל שהחלום גרם לך להוצאת זרע לבטלה בעבר אתה חייב כל ימיך להמשיך ולחטוא בכך… תקפיד לישון על הצד ולא על הגב או הבטן, וכך יהיה פחות גירוי ולא תבוא להוצאת זרע לבטלה בשינה. אין כל סיבה לחשש ואין כל היתר וכל צורך בבדיקות שכרוכות בהוצאת זרע לבטלה. אני מוכרח כן לומר לך דבר מאוד חשוב שעליך לדעת, אחת הבעיות של נשים שעוסקות בטיפםולי פוריות, שהבעל לחוץ בזמן הביוץ להוציא זרע לבטלה כמו שצריך וזה עצמו גורם לו לחוסר זרע באותו הזמן… לחץ זה לא טוב, תעשו הכל בנחת, אם יצליח טוב לא יצליח יהיה עוד חודש חודשיים לא קרה כלום, רק נחת רוח ומנוחת הנפש תגרום לזה להצליח במועד הרצוי…

שנה טובה ומבורכת.