חזקת בעילה

שאלה:

שלום רב, האם אשה שגרה עם גבר במשך למעלה מחודש ולאחר מכן טוענת שהיא בתולה נאמת? והאם יש חילוק בין לפני ואחרי קידושין?

תשובה:

שלום רב,

חזקה לא מוקים אנפשיה יותר משלושים יום שנאמר בכמה מקומות (ראה יבמות קיא ועוד) זה לא שייך בכל מקרה. זה מאד תלוי בנתונים ובנסיבות ובנפק"מ כמובן. גם הבית שמואל בסוף סי' סח כותב שיש פעמים שאדם מוקים אנפשיה. אז זה מאד תלוי מה היא אומרת, אם היא אומרת שהיתה גרה בדירת שותפים אבל לא כחבר וחברה, ודאי שאין סיבה לומר שיש חזקה שנבעלה, למרות שודאי עברו על איסור ייחוד. או אם היא אומרת שהם מקפידים על הלכות נדה והיתה נדה ואסורה משך הזמן מסיבות שונות, ודאי לכאורה היא נאמנת כמו שלא אומרים את זה בכל זוג נשוי כאשר היא אסורה. כלומר, האיסור עצמו ודאי מונע את הבעילה למרות החזקה (וסברת פת בסלו לא כאן). גם מן הסתם יש הבדל מה הנפק"מ בטענתה. לדוגמה: אם היא טוענת שהיא בתולה ולכן רוצה שיכתבו בכתובה מאתים (לפני הנישואין), ודאי שהיא נאמנת.