הוצאת ספר תורה כדי להתאמן בהגבהה

שאלה:

האם מותר להוציא ספר תורה בלילה מהארון קודש כדי להתאמן על הגבהה

תשובה:

שלום וברכה

אסור להוציא ספר תורה במיוחד כדי להתאמן, אבל בימים שמוציאים בלאו הכי ספר תורה בלילה כדי לגוללו למקומו הראוי וכו', יוכל לבדוק בנחת אם הואיכול להגביה בלא שיש עליו אימתא דציבורא, כך כתב בס' שיח תפילה סי' כו. בס' מאיר עוז סי' קמז הביא בשם הגר"י זילברשטיין שמותר גם להוציא כדי לקרוא שנים מקרא ואחד תרגום, ולאחר הקריאה יעשה הגבהה כזו.

שנה טובה ומתוקה.