מחקו דיבוק בספר תורה ונותר בו רושם

שאלה:

שלום רב. ספר תורה שנמצאו בו שתי אותיות דבוקות ביום שני. הדיו של האותיות נספג בקלף עד כדי שרואים את האותיות בצד השני של הקלף. עכשיו לאחר שהרב גרד בין שתי האותיות, הקלף נותר כהה בין שתי האותיות, אבל האותיות יותר כהות . ביום חמישי קרא בו רב אחר, הוא ביקש להוציא ספר אחר אבל כשאמרנו לו שהרב הראשון תיקן והתיר לקרוא בו, הסכים להמשיך. אינני יודע אם הסכים להמשיך לקרוא כי הוא לא רוצה לחלוק עליו או כי הוא סומך על פסיקתו. האם התיקון כפי שתיארתי כאן מכשיר את הקריאה בספר. ואם כן האם אפשר לקרוא בו בפרשת זכור? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

העברתי את שאלתך לגאון רבי מנחם יהודה גרוס שליט"א רב לשכת הקודש לעניני סת"ם, והשיב:

שלו' וברכה.

יפה הורה החכם הראשון, התיקון מכשיר הספר על אף שיירי כתם וכדו', וכפסק המשנ"ב סי' לב ס"ק עח, ושאה"פ. החסרון אינו אלא בנוי. וע"כ לענין קריאת פ' זכור, ודאי יוצאים בו ללא פקפוק, אם לא שיש עוד ספר אחר נקי, דאז מתלי תליא בחקירת הגר"ח מבריסק בגדר הדר ביחס למצוה וכו', כידוע למעכ"ת. ועוד ענין, אם הנגיעה היתה למעלה ובשעת הכתיבה, הגם שמעיקר הדין מועיל להפריד, ויוצאים בו בזכור, מ"מ כיון שלדעת הרשב"א בירושלמי, וכוותי' הגר"א והשערי אפרים, ס"ל דלא מהני הפרדה, אלא מחיקת האות השניה, תהיה זו נפק"מ שניה ביחס לספר אחר.

כט"ס וכוח"ט.