פקיד בנק שנתן לי יותר מהסכום שדרשתי

שאלה:

אדם ביקש מהפקיד בבנק לאומי למשוך 2000 שח. כשהגיע לביתו גילה שקיבל 3000 שח ובפתקית כתוב 2000. האם עליו להחזיר את ההפרש לבנק? האם יש לחוש שהבעלים מחלל שבת ואז טעות הגוי מותרת? הבנק נמצא בלוד.

תשובה:

שלום וברכה,

הפקיד טעה ונתן יותר מכספי הבנק, ולכן חל חוב השבה כדי לתקן את הטעות. יתכן והפקיד שטעה סופג את הטעות, ויש להחזיר לפקיד שטעה. ולכן יש לברר טוב לפני שמחזירים למי להחזיר. וכן לא להחזיר לפקיד אחר, שמא ייכנס הכסף לכיסו הפרטי.

טעות גוי שמותרת נאמרה דוקא בגוי ולא בישראל מומר.

בהצלחה.