דיני הקדמה בצדקה

שאלה:

האם קרובי האב קרובים לקרובי האם בדיני צדקה

תשובה:

לכאורה אין ביניהם כל קרבת משפחה מבחינת הלכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלתי כיון שראיתי בפענח רזא כתב יד על התורה בהגה"ה בשולי הדף כותב: : "כי יהיה בך אביון מאחד אחיך. ר"ת בך אביון למפרע אב, מאחד אחיך למפרע אם, לומר שאח מן האב קודם לאח מן האם". וחפשתי והמקור הוא בלקח טוב וז"ל: "כי יהיה בך אביון. ולא באחרים. אחיך. זה אחיך מאביך. כשהוא אומר מאחד אחיך. מלמד שאחיך מאביך קודם לאחיך מאמך. באחד שעריך. יושבי עירך קודמים ליושבי עיר אחרת. בארצך. יושבי ארץ ישראל קודמין ליושבי חוצה לארץ".
    השאלה הם צריך לחוש לדבריו?

  2. זה נושא שונה לחלוטין!!! שם מדובר על אח שלך ממש, יש אח מאבא ולא מאמא [אבא נשוי פעם שניה ויש לו בן מנישואין קודמים] ויש אח מאמא ולא מאבא, בשני האופנים האלו מדובר באח ממש, בשאלה שלך דיברת על משהו אחר, האם בן דודי מצד אמי נחשב קרוב של בן דודי מצד אבי, הם בודאי לא קרובי משפחה.