המשמח חתן פטור מתפילה במנין?

שאלה:

שלום לרבנים היתי בחתונה שלא היה מי שישמח אז באנו 25 חברה בערך ואחד לא היתפלל ערבית ולא יהיה מאוחר יותר במנין האם ימשיך לרקוד לחתן או ילך למנין שבישוב? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי ילך למנין שבישוב, אמנם העוסק במצוה פטור מן המצוה, אבל לא נראה לי שחסרונו בדיוק באותו רגע יורגש כל כך, והיא מבחינתו מצוה שאפשר לקיימה על ידי אחרים. סך הכל החתן לא מכיר אותו, וההבדל בין 24 ל25 אינו מאוד משמעותי, והוא גם יחזור… אני מניח שבלאו הכי פה ושם יצאתם לאיזה כוס מיץ.. לא כל הזמן רוקדים…

שבת שלום.