בעילת מצוה בליל הנישואין – מתי פורש?

שאלה:

שלום לרב, אשמח לפירוט מתי צריך לפרוש בבעילת מצווה. האם ניתן למשוך את הלילה יותר מביאה אחת? והאם לאחר הביאה מותר להשאר במגע עד שמתרחקים לחלוטין?

תשובה:

שלום וברכה

את הביאה עצמה ניתן לסיים עד שיוצא באיבר מת ולא חייב לפרוש מיד, אבל ודאי מיד לאחר שפורש כל ההרחקות נוהגות מיד, אסור במגע וכו' ובודאי אסור בביאה נוספת באותו לילה. ההקלה היחידה שהקלו בדם בתולים לענין הרחקות, הוא שמותר לו לשכב על מטתה אפילו בפניה, ובלבד שהיא אינה במיטה! אבל כל עוד היא במיטה עליו לקום ולעבור למיטתו.

מזל טוב ושתזכו לבנות בית נאמן לעם ישראל.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קצג סעי' א, תורת השלמים וסדרי טהרה שם.