טבילה במקלחת קודם לימוד קבלה

שאלה:

שלום, מדי שבוע אני לומד חסידות, יחד עם קריאה ברמח"ל, בלשם ובמתוק מדבש לקטעים הרלוונטיים ללימוד. על כן אני נוהג לטבול ע"פ תקנת עזרא. הייתי רוצה לדעת אם מקלחת ט' קבין מועילה לצורך הלימוד הנ"ל בטהרה. אם כן, אשמח לקבל מקור. בברכת שנה טובה, שמעון

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני תשעה קבין, צריכים להיות בשפיכה אחת. אולם הפוסקים דנו האם אפשר לעשות תשעה קבין ע”י מקלחת רציפה. ראה בשו”ת שבט הלוי (ח”א סי’ כד) שהאריך בזה ומסקנתו שיועיל גם ע”י מקלחת. כך גם בשו”ת מנחת יצחק (ח”ד סי’ כא) ושם ציין לכמות תשעה קבין, בין 16 ליטר לכל הפחות, עד 32 ליטר לכל היותר. כל הנושא של תשעה קבין היא רק הוראה של בדיעבד למי שקשה עליו הטבילה וכו', לכן, אם אתה יודע שאתה זקוק לטבילה ראוי כן להדר לטבול ממש, גם בשביל עצם הענין של טבילת עזרא המועילה מאוד לקבלת התפלות, וגם בשביל שלא להכנס בחשש אזהרות רח"ו בהקדמתו לעץ חיים בענין זה לפני לימוד פנימיות.

בהצלחה רבה בלימודך, עלה מעלה מעלה ברוח ובגשם!