צדקה לעילוי נשמת רבי מאיר בעל הנס

שאלה:

שלום רב ושלום לרב יש עניין להתנדב צדקה לעילוי נשמת רבי מאיר בעל הנס. עניין זה כתוב בחיד"א שאדם בשעת צרה יתנדב שמן למאור לע"נ רבי מאיר בעל הנס ויגיד נוסח זה: הרני מתנדב שמן למאור לעילוי נשמתו של ר' מאיר בעל הנס וכו' אני התנדבתי לא מזמן אבל לא אמרתי שמן למאור אלא סכום מסוים לנרות לעילוי נשמתו… האם אני יכול פשוט לתת סכום שהתנדבתי, לצדקה, ולומר שזה לעילוי נשמת רבי מאיר בעל הנס? אני פשוט לא יודע איפה לשים כלכך הרבה נרות… או שמן… ובכלל אולי אדרבה עדיף לתת צדקה במקום לשים כמויות של שקיות של נרות ולהגיד על כל אחת לעילוי נשמת וכו.. האם אני צודק? אוכל לתת פשוט את הסכום לצדקה וזה לא יחשב ששיניתי מהקבלה או שיש עניין דוקא בנרות? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

יש להדליק נר אחד לעילוי נשמת רבי מאיר בעל הנס. ואת שאר הכסף לתת לצדקה ללומדי תורה לזכות נשמת רבי מאיר בעל הנס. ותזכה לישועות רבות.

בהצלחה.