מעשר כספים ממתנות כספים בחתונה

שאלה:

שלום וברכה האם כסף שאני ואשתי קיבלנו מתנה לחתונה אנחנו צריכים להפריש מעשר של עשר אחוז? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כסף שקיבלתם מההורים לתכלית מסויימת, קניית דירה או רהיטים וכדומה, אין צורך לעשר [ראה דרך אמונה מתנות עניים פרק ז הערה סז], אבל כסף שקיבלתם מאנשים כמתנה לחתונה, בהחלט יש להפריש ממנו מעשרות, בכפוף למצבכם [בשאלה קודמת דנת האם בכלל יש לך חיוב מעשרות..].