קדיש לבני עדות המזרח בבית הכנסת אשכנזי

שאלה:

ספרדי שמתפלל עם אחינו האשכנזים ורוצה לומר קדיש על אמא כיצד ינה כי הרי נוסח הקדישים שונה לחלוטין.תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הוראת הגרב"צ אבא שאול היתה, שויצמח פורקניה שזה בחלק העיקרי של הקדיש, כן יאמר, אבל כל התוספות שיש בסוף הקדיש, בזה יאמר כמנהג המקום. אכן גם הוראה זו מחודשת מאוד, והסברא הפשוטה היא שיש לומר את הקדיש כנוסח אשכנז, משום ששליח הציבור כפוף לציבור אותו הוא מייצג. ועכ"פ בסוף הקדיש ודאי אין מקום לומר כפי הנוסח הספרדי.

שיתקבלו התפילות.