תרומה ממעשר לארגונים תמורת הטבה

שאלה:

האם ניתן לתרום למסילה מכספי מעשר, והם נותנים לי תמורת זה ערכת זוזים האם מעשר זה רק לעניים, וגם אם לא האם בכלל ארגונים שנקראים ללא מטרת רווח בכלל והאם אפשר לתרום מעשר תמורה לקבל משהו המבצע עד היום אשמח לקבל היום תשובה

תשובה:

שלום וברכה

בדרך כלל רגילים להורות, שסכום שהיית משלם על הטובת הנאה גם אם זה לא היה צדקה, תתן מכספך, והשאר תתן מצדקה. ניתן לתת ממעשר גם לאירגוני חסד שאינם לעניים, כאשר רגילים בכך ונחשב כאילו התנו מתחילה שעל דעת כן מפרישים את המעשר.