להעביר מידע של לקוחות לבעל עסק אחר

שאלה:

שלום לכבוד הרב הנה שאלה של חברי, וז"ל, יש לי נתונים ופרטים( שמות וטלפון ומיילים ) של הקליאנטים שלי, וחבר שיש לו עסק אחר מבקש ממני, שנחליף את בנינו את כל המידע הזה, יש לציין שלא התחייבתי ללקוחות שלא להעביר את פרטיהם, ואם מותר, האם מותר לי למכור את הנתונים האלו? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

שמות וטלפונים לא מקפידים אנשים שיעבירו את המידע, ולכן אין איסור להעביר את הפרטים. לגבי כתובת מייל, אם אנשים מקפידים לשמור שלא יופקר, אין להעביר. ואם לא מקפידים – מותר.

לגבי מכירת הפרטים עבור תשלום – במקרים שמותר למסור, יהיה מותר גם למכור.

בהצלחה.