עצה להתפלל בכוונה

שאלה:

לכבוד הרבנים הגאונים שליטא האם יש לכם איז עצה טובה לכוון בתפילה זכו למצוות

תשובה:

שבוע טוב,

ראשית אדם שמטריד אותו שאינו מכוון לדעתו מספיק בתפילה זו מעלה גדולה שאינו עושה את תפילתו כמלומדה. לעניות דעתי כדאי להתחיל מברכה ראשונה, כלומר, ראשית להקפיד על כוונה בברכה ראשונה שזה גם מעכב, וכך הלאה, ברכת שמע קולנו, מודים, עד שתכוון כראוי בכל התפילה. אין צורך דווקא להאריך בתפילה, להיפך, לפעמים זה יכול להפריע לך בכוונה, אלא העקרון הוא כוונה של פירוש המילים.

בהצלחה