לקחת ספרים שהשליך הגבאי מהבית כנסת

שאלה:

גבאי בית כנסת החליט להוציא ספרים מסויימים ולהכניס תחתם ספרים אחרים, ומציע לי ליטול את המוצאים, האם מותר לי לקחתם. בתוך הספר מופיע שפלוני תרמם לביהכנ"ס.

תשובה:

שלום וברכה,

ספרים שנתרמו לבית כנסת, שייכים הם לבית כנסת. האם ואימתי מותר לגבאי להשליך את הספרים מהבית כנסת זה עניין בפני עצמו. אמנם אם הגבאי משליך ספרים שאין בהם שימוש בבי כנסת, נעשו הפקר, ומותר לך לקחתם למרות שמופיע עליהם שם התורם.

בהצלחה.