הנטייה המינית של חברי

שאלה:

שלום רב דגול,
בזמן האחרון חברי הטוב התחיל לעשות רושם כשל אוהב בנים, אני וחבריי האחרים ניסינו להסביר לו שלפי המקרא יש איסור מוחלט לערוך משאל עם גבר אחר, אבל למרות זאת הוא עדיין ממשיך.
אני כבר לא יודע מה לעשות, ואני מרגיש כאילו זה אשמתי ואני חוטא בכך שאני לא מצליח לעזור.
אשמח מאוד לתשובה ממך.
בתודה,

תשובה:

שלום וברכה

לגמרי לא הבנתי למה אתה מרגיש שזה קשור אליך… זה לא דבר נכון ובריא לקחת אחריות על מעשים של אנשים אחרים! חברך אחראי למעשיו והוא לבדו יתן את הדין עליהם. כמובן זה טוב שאתם מנסים למונעו מהחטא, אבל אחריות יש רק עליו.

כדאי ליידע את אחד המחנכים בענין [מי שמבין ענין ביניהם..] הרבה פעמים לא מדובר בנטייה אמיתי אלא בחוסר בשלות וחוסר איזון בשלב ההתבגרות, וכדאי שיקבל הכוונה כיצד להתמודד עם עצמו. אפשר לטפל בזה בצורה מקצועית.

בשורות טובות.