אמבטיה יחד לתינוק בימי נידה

שאלה:

זוג הורים טריים שכ"א מתקשה לעשות אמבטיה לתינוק לבדו, וזקוקים האחד לעזרת השני, והאישה עודנה נידה. האם יש בעיה שיעשו זאת יחד. כמובן נזהרים שלא לגעת, אולם לא ימלט שנוגעים אחד בשני לפעמים, תוך כדי התעסקות בשטיפת התינוק, ובוודאי שאינו נגיעה של חיבה. האם יש בזה בעיה?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש בזה בעיה, האיסור הוא לא רק נגיעה אלא גם הושטת דבר מידו לידה או החזקת התינוק יחד אסורה בימי נידה. למען האמת אני לא ממש מבין גם איך ניתן לעשות זאת, הוא כל כך קטן שנים צריכים להחזיק בו? אחד ירחץ את התינוק והשני רק יעמוד ליד להושיט סבון וכדומה, וגם אז לא למסור מיד ליד אלא להניח ליד. יש לאחוז את התינוק כאשר כף היד תחת בית שחיו והוא נשען בגבו על היד [יד שמאל כמובן] וביד ימין הפנויה רוחצים אותו [עצה של אב מנוסה יותר…].

רוב נחת ושמחות.