בועל ארמית – בלי ביאה ממש

שאלה:

שלום

האם אדם שהתנשק או התחבק עם גויה נחשב ל"בועל ארמית" או שבעילה ממש רק נחשבת?

תשובה:

שלום רב,

בועל ארמית שהדין הוא שקנאים פוגעים בו זה רק בעילה ממש, ראה ברמב"ם פי"ב מאיסורי ביאה שזה רק בשעת מעשה ועוד כמה פרטים, אבל ברור שבחיבוק לבד אין את הדין של קנאים פוגעים בו. אולם ברור שזה איסור חמור בפני עצמו. זה עתה קראנו בפרשת השבוע על המעשה של יוסף עם אשת פוטיפר שלא שמע אליה לשכב אצלה ורש"י ביאר שם אפילו בלא תשמיש. דוד ובית דינו גזרו אפילו על הייחוד, וכל זה מלבד האיסורים שלו עצמו מצד הרהורי עבירה וכד'. אבל איסור לא תקרבו שלדעת הרמב"ם הוא איסור דאורייתא של חיבוק ונישוק עם העריות אין במקרה זה משום שאין היא נחשב לחלק מהעריות או איסורי לאו.