מצאתי שטר של כסף ליד מכשיר רב-קו

שאלה:

מצאתי מאה ש"ח ליד מאחרי מכשיר רב קו העומד וזה היה מקופל ומוכנס בתוך חריץ, האם ניתן לסמוך שעבר זמן רב והמניח התייאש או לא.

תשובה:

שלום וברכה,

אם השטר כסף נמצא דרך נפילה – במקום שניתן לומר שנפל מבעליו – הכסף של המוצא ואינו חייב בהשבה.

אם השטר נמצא דרך הינוח ולא דרך נפילה – חייב להכריז, כיון שמקום נחשב לסימן.

במקרה שלך אין דרך להניח שטר של כסף בחריץ כלל גם לא לרגעים מועטים. ולא שייך לומר שהניח ושכח. אלא גם אם זה הונח מדעת, מסתבר שהכניס לשם בטעות ולא הצליח להוציא את הכסף מהחריץ, והתייאש והך, ולכן לא נחשב לסימן והרי הוא של מוצאו.

בהצלחה.