חפצים של ניפטר שפונו מהדירה לאשפה

שאלה:

שלום לרב .שואל לגבי חפצים של ניפטר שהונחו בחדר אשפה בבניין מגורים משותף כאשר יש בתכולה שווה ערך כסף או תכשיט שזרקו מה הדין תודה ?

תשובה:

שלום וברכה,

החפצים שפונו על ידי בני המשפחה, נחשב שהפקירו את החפצים ומותר  לזכות בהם – גם אם יש בניהם חפצים יקרי ערך, אם הבעלים יודעים.

אם נמצא תכשיט באשפה ולא ידעו מכך בעליהם, נחשב ליאוש שלא מדעת, וחייב ליידע את בעליהם. אם הבעלים יודעים הרי שהתכשיט הפקר ורשאי לזכות בו.

בהצלחה.