השבת אבידה בגיפטכרד

שאלה:

שלום רב
מצאתי כרטיס גיפטכרט. על כל כרטיס יש מספר מזהה, אמנם רובא דעלמא לא כותבים לעצמם את המספר הזה מלבד חברות שקונות בשביל העובדים, ומלבד המספר הנ"ל אין אמצעי זיהוי נוסף. האם הכרטיס חייב בהשבת אבידה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מספר אישי שמטבע ע"ג כרטיס לא נחשב סימן [אם רוב העולם לא יודעים את מספר הכרטיס]. וכמו כן בכל שטר של כסף יש מספר ייחודי, ואין המספר נחשב סימן,  כיון שרוב העולם לא יודעים מכך, ומתייאש המאבד ביודעו שהמוצא לא יכריז לפי המספר, כיון שרוב העולם לא מכירים בו.

אם ניתן לאתר את הבעלים בעזרת המספר סידורי על ידי שהחברה שהנפיקה את כרטיס, נחשב לדבר שיש בו סימן וחייב להשיב.

בהצלחה.

מקורות:

ראה פתחי חושן חלק אבדה פרק ה הערה י.