אבינו מלכנו בלילה במקום במנחה

שאלה:

האם אפשר לומר בעשי"ת אבינו מלכנו בלילה, נפק"מ ששכחו לומר במנחה.
מקורות יעזרו מאד.
גמח"ט

תשובה:

שלום וברכה

אין טעם לשנות מסדרי התפילה. תפילת אבינו מלכנו נתקנה במנחה ולא בערבית ואין חובה להשלימה.

מקורות:

אם כוונתך לאומרה ביחידות בכלל אין טעם, כי אמנם יחיד יכול לומר אבינו מלכנו, כמבואר בשו”ת שבות יעקב ח”ג סי’ מד, מכל מקום ראה אליה רבה סי’ תקפד, שאף ששורת הדין כך היא, המיקל שלא לאומרו ביחיד יש לו על מה לסמוך, שכן תפילה זו נזכרה בתלמוד לענין ציבור במעשה ברבי עקיבא שירד לפני התיבה.