מעשרות בפלפל שאטה שבחלון

שאלה:

יש לי עציץ עם פלפל שאטה המונח על אדן חלון ביתי מבחוץ, ואני קוטף ממנו לפי הצורך דרך החלון. שאלתי: א. האם חייבים בכלל לעשר פלפל שאטה. ב. אם הוא נקטף מהחלון האם חייב לעשרו. ג. במידה וצריך לעשרו האם בברכה.

תשובה:

שלום וברכה

ודאי הם חייבים בתרומות ומעשרות, אלא שנראה שאין לברך על ההפרשה מספק האם הם רק תבלין או חלק מגוף המאכל.

מקורות:

ראה תוס' ביומא פא ע"ב ד"ה שהפלפלין, ובס' משפטי ארץ פרק א סעיף ו. בנוגע למה שגדל בבית, כאשר האדניות תחת כיפת השמים [בדרך כלל כך…] אפילו בברכה מעשרים [כאן מסיבה אחרת אין לברך וכאמור], וגם כשאינם תחת כיפת השמים זה לא פוטר ממעשר אלא שאין מברכים על כך, ראה רמב”ם תרומות פרק ה הל’ טו – טז.