המשך חידוש דבר בסוכה

שאלה:

א. למה לא מספיק לחדש משהו בסכך כגון להניח קנה כמובאר בשו"ע תרלו, א, ומ"ב ז לגבי דין סוכה ישנה?

ב. לגבי חוט לקשירת סכך, אני לא מוצא חוט כשר שיהיה חזק דיו לאורך שנים, הבנתי שחוט הוא דבר שפסול מדרבנן ויש מקילים להעמיד בו, אם אין לי ברירה ואצטרך לקשור בחוט, איזה חוט להעדיף?
חוט כותנה? חוט יוטה? חוט פשתן? (חוט פשתן מקבל טומאה?) והאם החוט צבוע זה משנה?

אשמח אם אתה מכיר סוג של חוטים חזקים שהם לא מעובדים שכשאים אף לסיכוך, שמעתי שיש חוטי פשתן לא מעובדים, אך מעולם לא ראיתי כאלו.

תשובה:

שלום וברכה

  1. תחושתי שכאשר הסוכה מסוככת היטב ואין כל משמעות לקנה הזה זה לא חידוש דבר, ולא על זה דיברו בשו"ע.
  2. שאלתך זו עוררה אצלי תמהון אין קץ! זה נקרא שאין ברירה?! "רק דרבנן"? למה לא לקיים סוכה כהלכתה בהידור? מה כל כך קשה להתיר את הסכך ולהגביה? מי לא רוצה לקיים מצות סוכה כמו שצריך?! כל חוט מעובד הוא בחשש קבלת טומאה כיון שהוא ראוי לתפירה. אינני מכיר חוט שאינו מעובד למעט הגווה שכבר ציינתי לך.