שימוש בשלד סוכה לחופה בחתונה

שאלה:

שאלה לכבוד הרב,
האם מותר להשתמש בשלד הסוכה לחופה לחתונה?
כלומר, להרכיב את העמודים, לקשט ולכסות בבד לבן למעלה…

והאם יש עדיפות לחופה תחת כיפת השמיים?
הבנתי שיש נוהגים כך ויש כך. המוצא שלנו זה עדות המזרח.
האם ללא קשר למוצא- יש עדיפות לחופה תחת כיפת השמיים או שלא?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

יש להקל ולהשתמש בשלד הסוכה לצורך החופה.

מנהג בני עדות המזרח שהחופה בתוך בית הכנסת או האולם, ובני אשכנז עושים תחת כיפת השמים, אולם גם לבני ספרד אין איסור לעשות תחת כיפת השמים…

מקורות:

במשנה ברורה בסי' כא ס"ק ד הביא בשם הב"ח, ששופר או לולב העומדים למצוה משנה לשנה החמיר הב"ח שלא לעשות בהם תשמיש של חול, אולם בביאור הלכה שם הביא שהט"ז ומגן אברהם חלקו על דברי הב"ח, ונראה מדבריו שלכל הפחות בסוכה נקט בפשיטות שיש להקל בזה, שרק בימי החג היא אסור, ובפרט יש להקל בזה לצורך חופה שהיא גם צורך מצוה ולא שימוש חול.