אופן המותר לאכול בסוכה בשמחת תורה

שאלה:

האם מותר בליל שמחת תורה לאכול עדיין בסוכה?
שמעתי פעם שאם מניחים סיר או משהו מעין זה שכל השבוע לא הניחו בסוכה אז מותר כי יש היכר שלא יושבים לצורך המצווה,
האם יש לזה מקור כלשהו?
תודה.

תשובה:

שלום רב,

יש צורך לפסול את הסוכה כדי שיהיה אפשר להשתמש בו בשמחת תורה. ודעת הביכורי יעקב סי' תרלב שצריך שהסוכה תהא פסולה ממש, אמנם מדברי הריטב"א סוכה מח,א נראה שאף שאינה נפסלת די בהיכר חשוב כמו שמוריד מהסכך ארבע על ארבע טפחים כדי שלא יהיה חשש שנראה כבל תוסיף, וכך נראה גם דעת המשנה ברורה בשער הציון שם ס"ק ב.