לקחת דברי תורה מהיוטיוב לזיכוי הרבים

שאלה:

שלום אני רוצה לדעת אים יש בעיה הילכתית או משהוא שאני יש לי ערוץ ביוטיוב עכשיו אני רואה שהרבה אנשים שיש להם ערוצים לוקחים כול מיני שיעורים היתחזקויות הרצאות וכדומה מעתיקים מהערוץ של השורש דהיינו הערוץ שהוא בעל הסירטון ומעלים אצלם כחה שיהיה עוד ערוץ עוד זיכוי הרבים עכשיו האים יש בכך בעיה בהלכה של זכויות יוצרים גם אני יכול לקבץ הרבה דיבורי היתחזקות ולפתח בערוץ או כול מיני שיעורים יש בזה בעיה? וזה תורה יפוצו מעינותך אין מעלה כזיכוי הרבים אדרבא שיהיה עוד השאלה יש דבר כזה זכויות יוצרים וגם יש דבר כזה ביוטיוב שברמה כזאת או אחרת של צפיות או מנויים אז האדם יכול לעשות מזה כסף ביוטיוב נראלי שפשוט ביותר שבדברי העולם זה יכול להיות עברה פלילית מזכויות יוצרים אבל בדיברי תורה מה הדין תודה

תשובה:

שלום וברכה,

באופנים שיש איסור הפרת זכויות יוצרים, חל האיסור בין בדברים שיש בהם לימוד תורה ובין על דברי חולין. מעלת זיכוי הרבים לא מתירה לקחת מאדם את היצירה שיצר. ואם הלוקח לוקח את היצירה של השני ומרוויח ממנה עובר באיסור נוסף – משום יורד לאומנותו של חברו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה הם ודאי מוחלים, ושאלה נוספת , האם יש בעיה לקחת קטעים מסרט של גוים באינטרנט ולשים בסרטוני חיזוק האלה ? מן הסתם הגוים התייאשו

  2. איני יודע את כל הפרטים, האם יש רשות או מחילה. אני בתשובה רק התייחסתי שמצוות זיכוי הרבים לא מתיר איסור של זכויות יוצרים.