הקלטת שיעורים על הבית היהודי

שאלה:

שלום!
הייתי בקורס על הבית היהודי ושלום בית מפי רבנית חשובה.
הרבנית לא הסכימה להקליט את השעורים בהוראת רבנים…
והיא אמרה לי, כשהייתי איתה בפגישה לפני החתונה ורציתי להקליט אותה לשימושי האישי, היא אמרה שדברים כאלו של הבית היהודי ושלום הבית לא ראוי להקליט… אולי כי מפחדים שיגיעו לאוזנים לא נכונות…

האם נכון לא להקליט עבור שימושי האישי בלבד, בשביל לסכם את השעור שוב באופן ברור ומכוון בשבילי?

אשמח לתשובה!
תודה!!

תשובה:

שלום וברכה,

הצדק עם הרבנית שלא מעוניינת שיקליטו אותה. אם את רוצה להקליט לשימוש אישי בלבד, תבקשי ממנה רשות להקליט, בהבטחה שלא יגיע לשום יד זר, ואחרי שתסכמי את השיעור תמחקי את ההקלטה. בכל אופן לא ראוי לעבור על דבריה ולהקליט ללא קבלת רשות.

בהצלחה.