לחייב מוסד להוציא דוח הוצאות

שאלה:

האם יש חובה על ראש מוסדות תורה או ראש כולל לפרסם דו"ח אשר מורה כיצד נעשה שימוש בתרומות? כמה משכורות לאברכים? כמה משכורת לראש הכולל? כמה הוצאות על ימי פעילות? וכ'ו משום והייתם נקיים מישראל…

האם מותר לתרום למקום כזה?

תשובה:

שלום וברכה,

אין חובה לבעל מוסד למסור דוח הוצאות של המוסד. אם התורם מעוניין לראות את הדוח של המוסד, זכותו של התורם לבקש זאת, ובעל המוסד יחליט האם להוציא דוח, או לוותר על התרומה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אדם צריך להזהר שלא לעשות דברים שעלולים להביא עליו חשד. אך מנהל מוסד לא אמור להראות את כל הדוח לכל מי שמבקש.