מכנסים קצרים בתפילה

שאלה:

שלום האם אסור לבוא לבית כנסת עם מכנס קצר?

תשובה:

שלום רב.

בזמן שאדם מתפלל לפני מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא עליו להתלבש כפי שהיה מתלבש כאשר היה עומד לפני מלך בשר ודם, ולכן כתבו הפוסקים שצריך להתלבש בצורה מכובדת כשעומד להתפלל, ולדוגמא כתב המשנה ברורה שאין להתפלל עם בגד שינה, וכן כתב שאין להתפלל עם נעלי בית. אמנם הכללים המדוייקים מה נחשב מכובד ומה לא משתנה מאדם לאדם וממקום למקום, ולכן אדם שרגיל לילך גם לפני אנשים חשובים עם חולצה ומכנסים קצרים יכול להתפלל כך גם לפני הקב”ה, אך אדם שאינו רגיל לעמוד כך לפני אנשים חשובים עליו להתלבש כראוי בעומדו להתפלל לפני הקדוש ברוך הוא, ונראה שאף שלגבי חולצה קצרה יש להקל, עם מכנס קצר אף פעם לא באים לפני אנשים חשובים באמת… ולכן גם בתפילה אין לעשות זאת.

מקורות:

שולחן ערוך סי’ צ”א סעיף ה’ ומשנה ברורה שם וכמו שכתב שם שהכל תלוי במנהג המקומות. ועי’ בשו”ע סי’ צ”ח סעיף ד’ שכתב שראוי לאדם שיהיו לו מלבושים נאים מיוחדים לתפילה כמו בגדי כהונה.