שמן קנולה בפסח

שאלה:

שלום.א-מה לגבי שמן קנולה לפסח.יש אי בהירות.ב-ישנם סיפרונים קטנטנים הנקראים רזיאל המלאך.שמעתי לא מאחד שיש מה לחשוש שזה לא הספר האמיתי שכתב רזיאל המלאך ובכל זאת בהרבה מקומות שמים אותו בארון כעין סגולה לשמירה.מה דעת ההלכה? בברכה חנוך

תשובה:

שלום וברכה

שמן קנולה הוא קטניות, לספרדים ניתן להשתמש בו כאשר יש עליו כשרות מיוחדת לפסח, ואשכנזים נמנעים מכך.

הספר רזיאל המלאך אכן ידוע כסגולה ותיקה ומפורסמת, מופיע כבר בטעמי המנהגים ועוד, אפשר להשתמש.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. רבי נחמן מברסלב זיע״א אומר (ספר חיי מוהר״ן) שהספר רזיאל המלאך אינו הספר שקיבל אדם הראשון
    ושהספר אינו מגן משרפות
    (זה לא אומר שהספר לא קדוש)