אין חדש תחת השמש – ביאור

שאלה:

שלום מה הכוונה אין כול חדש תחת השמש מה שהיה הוא שיהיה וכולי למה הכוונה ביזמן שלמה היה פאלפון היתה טכנולוגיה כזו? מה הפשט

תשובה:

שלום וברכה

הכוונה אינה פשטנית שאין חידושים בעולם הזה… יש כמה הסברים בכוונת שלמה המלך: בפסיקתא אמר שדרכי ההנהגה שהיו לפני ביאת ישראל לארץ יהיו גם בשובם, מה שכולל את הכיבוש מהאומות וכו'. באלשיך הסביר שדבריו אמורים על הנשמה השבה לגוף בתחיית המתים כבתחילה. רש"י כן מבאר על חידושים בעולם, אבל מסביר, שכל מה שחדש בעולם הגשמי כבר יש לו שורשים בששת ימי בראשית, אלא שדברים מתגלים ומתפתחים, אבל בתורה יש חידושים אמיתיים, דברים שלא נודעו ולא הגיע זמנם להתגלות מעולם.

ערב טוב.