לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

גלישה באינטרנט חסום ע"י תוכנה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם מותר לי לגלוש באינטרנט חסום על ידי תוכנה שנקראת Blue Coat K9 Web Protection, היא מסננת בצורה מעולה ומקצועית, ואין לילדים שלי שום גישה למחשב כלל וכלל ויש עליו סיסמא. אך לתוכנה גם כן יש סיסמא וכמובן היא בידי ואפשר תמיד למחוק אותה.
סתם מסברה הייתי אומר שהרי גם באינטרנט רימון ואתרוג וכו', תמיד בעל הבית יכול לבטל, ועוד גם הבעלים עצמם של רימון, כיצד גולשים ומסננים, הרי בידם התוכנה ויכולים בכל עת להסירה.
על כל פנים מה דעת הרב למעשה?

תשובה:

אני נוהג אכן להמליץ להשתמש רק בסינון שאינו כרוך בסיסמה, והוא מסנן תמיד בלי שליטת בעל המחשב, כמו אתרוג מבית רימון או נתיב.

בהצלחה רבה ויום נעים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. התוכנות הנז"ל לא מאובטחות כלל, ועם ידע מינימלי הם נפרצות. מה גם שהם אינם יציבות, ולעיתים תמצא את עצמך ללא הסינון…!
    בנוסף, הם מסננות את המחשב בלבד, ובתרגום לעברית: המודם/ראוטר שלך מספק לך רשת שאינה מסוננת כלל על כל המשתמש מכך.

    ובדיוק בשביל הטענות דלעיל שאפשר לנטרל וכו', בדיוק בשביל זה ישנם תוכנות עזר של חברות הסינון, כך שגם אם תתנתק מהסינון, לא תהיה לך גלישה.

    אגב, חבל שהרב המשיב הזכיר את אתרוג ונתיב שהם בקושי בדיעבד מול נטפרי.
    וגם להם כמובן ישנה תוכנה שאי אפשר להסיר.