טבילה במקווה גם אם שני הצדדים לא רוצים

שאלה:

שלום רב.
רציתי לשאול האם עדיין יש חובת טבילה לנשים במקווה גם אם האישה לא מעוניינת לעשות זאת ולגבר לא אכפת או שלא רוצה שתעשה את כל התהליך הזה?
תודה ויום טוב.

תשובה:

שלום וברכה

התורה אוסרת לקיים יחסים ללא טבילה, האיסור הזה עונשו כרת, והוא אחד העבירות החמורות ביותר. כך שאין כל קשר אם זה רוצה או ההוא רוצה, איסור מוחלט לקיים יחסים ללא טבילה, כך בורא העולם רוצה! גם כאשר שני בני הזוג מוותרים לגמרי על קיום היחסים זה בלתי אפשרי כאשר אין להם בן ובת, משום שהם מצווים במצות פרו ורבו. וגם לאחר מכן יש מצוה להוליד ילדים שנאמר לא תוהו בראה שבת יצרה, אבל שוב, העיקר לזכור אין היתר לחיות יחד ללא טבילה.