ספק נדרי צדקה בלב

שאלה:

שלום רב
אני רגיל שת"ת של ישיבה מסויימת דורש ממני בפורים ואני נותן [כמובן גם מחוסר נעימות מסויים]. השנה איכשהו הם נעלמו..
אהל כבר חשבתי כמה אני נותן להם ודי היה גמור בליבי. האם אני צריך לתת להם?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שלא היה גמור בליבך לתת להם, אלא גמור היה בליבך שאם יבואו אליך תתן להם, כך שלא נראה לי שזה בכלל נדרי צדקה החלים גם בלב. הרי ברור שלפעמים בדיוק כשהם באים אתה לא נמצא וכו', ולקחת כל זה באופן כללי בחשבון. עוד יש לצרף לזה שיש סוברים שנדרי צדקה אף הם חלים רק בדיבור ולא במחשבה בלבד, ואף שלהלכה החמירו בכך הפוסקים במקום ספק יש להקל. ראה בענין זה כאן בהרחבה.

יום נעים.