טיפול הומאופטי על פי ההלכה

שאלה:

שלום,
אבקש לדעת האם שימוש בתרופות הומאופטיות הינו מותר על פי ההלכה. מדובר בתרופה שמגיעה מבית מרקחת הומאופטי בארץ, ונראית כסוכריות קטנות לבנות, ויש בה טעם מתוק.

תודה!

תשובה:

שלום וברכה

בדרך כלל לא אמור להיות בכזה דבר בעיה, מדובר בצמחים שאמנם לא קיבלו אישור מאירגוני הבריאות העולמיים שהם מועילים, אבל לדעת הרוקח הם מועילים… הבעיה ברפואה אלטרנטיבית מתחילה רק בדברים שהם כביכול התחברות לכוחות עליונים, אנרגיות מעלי באוב וכו', ששם רוב המטפלים נוכלים והשאר אולי קשורים לכוחות טומאה, אבל מה שנוגע לתרופות זה בסדר גמור, רק לדעת שזה לא במקום רפואה קונבנציונלית כי לא הוכח שזה מועיל…

בהצלחה ורפואה שלמה