לחבר חבר לתוכנה כשהחבר לא שילם עבורה

שאלה:

שלום לרבנים יש אוצר החמה של בר אילן האם מותר להעביר אותו למחשב של חבר שלי כי לכאורה מותר מפני שהוא לא יכול להישתמש לולא הדיסק אונקי שהוא אצלי, או שצריך לחשוש שמא בגלל שאם יכול כל רגע להשאיל מחברו את הדיסקונקי להישתמש יהיה אסור? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שלא רכש את התוכנה אסור לו להעתיק את התוכנה. אם אתה נותן לו חיבור למחשב, וכשירצה לשאיל ממך את הדיסק אונקי כדי להשתמש בתוכנה, אם בשעה שאתה משאיל לו אתה לא משתמש, מותר, שנחשב שאתה משאיל לו את שלך, ולא מעתיק. אבל אם החבר משתמש בשלו ואתה בשלך בשעה אחת, נחשב העתקה, ואסור.

[אוצר החוכמה אינו של בר אילן. פרויקט השו"ת שייך לבר אילן].

בהצלחה.